ANKARA / KEÇİÖREN - Keçiören Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Deprem Tahliye Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi!

7 Mart 2024 tarihinde saat 10.10'da Keçiören'deki tüm resmi ve özel okullarda eş zamanlı olarak deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, olası bir deprem anında öğrenci ve personelin güvenli bir şekilde tahliyesini sağlamayı ve acil durum planının işleyişini test etmeyi amaçladı.

Tatbikat, siren sesiyle başladı. Öğrenci ve personel, "Çök-Kapan-Tutun" hareketini uyguladıktan sonra, önceden belirlenmiş tahliye planı doğrultusunda binaları terk etti. Tahliye sırasında panik ve izdiham yaşanmadan, tüm öğrenci ve personelin güvenli bir şekilde toplanma alanlarına ulaşması sağlandı.

Tatbikatın ardından, okul yönetimi tarafından bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, tatbikatta gözlemlenen aksaklıklar ve eksiklikler ele alındı ve gerekli iyileştirmelerin yapılması için kararlar alındı.

Okul Müdürü Timur YILDIZ, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Deprem tahliye tatbikatı, olası bir afet anında öğrenci ve personelin güvenliğini sağlamak için büyük önem taşımaktadır. Bugünkü tatbikatımız, acil durum planımızın işleyişini test etme ve gerekli iyileştirmeleri yapma imkanı verdi. Tatbikata katılan tüm öğrenci ve personele teşekkür ediyorum."

Deprem tahliye tatbikatı, öğrenci ve personelin afet bilincini artırmada ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmalarını sağlamada önemli rol oynamaktadır. Keçiören'deki okullarda düzenlenen bu tür tatbikatların, olası bir depremden oluşabilecek zararları en aza indirmek için büyük önem taşıdığı belirtildi.

Tatbikatla ilgili bazı bilgiler:

• Katılımcı sayısı: 750
  • Tahliye süresi: 03 dakika 30 saniye
  • Gözlemlenen aksaklıklar: Yok
  • Yapılması planlanan iyileştirmeler: Süreyi hızlandırmak.

Tatbikatın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 11:53 - Görüntülenme: 102