T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Keçiören Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Töreni Duygulu Anlarla Gerçekleştirildi

Okulumuz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü ve kahraman şehitlerimizi anmak için düzenlenen törene ev sahipliği yaptı.
Törene, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı.
Konuşmalarda, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin kahramanlığının ve fedakarlığının en güzel örneklerinden biri olduğu vurgulandı. 
Etkinlikte, şehitlerimiz için şiirler okundu, türküler söylendi ve anma programına özel hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi. Duygusal anların yaşandığı törende, şehitlerimiz için dua edildi. 

Okul Müdürü Timur YILDIZ, yaptığı konuşmada duygularını şu şekilde dile getirdi:
"Türk tarihi, Orta Asya' dan günümüze kadar, binlerce yıldır, kesintisiz bir oluş ve akış içerisindedir. Bu süreçte tarih sahnesinde her zaman tarihe ve bulunduğu cografyaya hükmeden bagimsiz Türk devletleri olmustur. Ancak bu kesintisiz akis içerisinde öyle kirilma anlari vardir ki ulusumuzun kaderine doğrudan etki etmiştir. işte Çanakkale Savaşı ve bunun sonucunda elde edilen zaferde, ulusumuz için böyle bir kirilma anini isaret eder. Peki neden bir kirilma noktasidir diyoruz... Özellikle Subat 1915' de başlayan ve 18 Mart' da büyük bir zaferle sonuçlanan, zamanin yenilmez armadasi Birlesik kuvvetlerin denize perisan edilerek yenilmesi üzerine; Nisan 1915' den, Aralik 1915' e kadar sürecek kani kara savaglari baslamis ve yüz binerce sehidin kani ve cani pahasina, demire ve celige karsi disle, tirnakla, etle büyük zafer kazanilmis ve düsman yüzbinlerce ölüsüyle birlikte savas meydanini muzaffer silahlarimiza terk etmistir. iste kinlma dedigimiz yer tam olarak burasidir. Çünkü savagin gidisatina dogrudan hükmedecek; bu savasta tüm askeri dehasini ortaya koyacak; daha sona Çanakkale Boğazı geçilip de düsman zirhları Marmara Denizi' ne demirlediginde, hüzünden bugulanmis gelikten gözleriyle onlara bakip: "Geldikleri gibi giderler" diyecek ve uçurumun esigindeki ulusumuza Bagimsizlik Savasi nda önderlik edecek; yanmis, yikilmis bir ülkeden modern bir devlet, modern bir toplum yaratacak, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK' ün tarih sahnesinde zuhur ettigi savas, Çanakkale Savaşı'dır da ondan Türk Tarihinin kirilma noktasidir. Büyük Onder, Milli Mücadele döneminde askerlikle ilişigi kesilip, kendisi hakkinda ölüm fermanlari verilip, madalyalari ve nisanlari geri istendiginde, aldigi tüm madalya ve nisanlari iade etmis; yalnizca Canakkale de savas meydaninda kazandigi ve kendi deyisiyle: "Üzerinde binlerce sehidin ve gazinin, kani ve cani var" dedigi, madalyay iade etmemis, Kurtulus Savasi boyunca gögsünün zerinde tasimistir. Büyük Zaferin yildönümü olan bugünde, Basta Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaslari olmak üzere, ulusumuz için kendisini feda eden tüm sehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarimizi rahmetle yad ediyorum. Aziz ruhlari sad, mekanlari cennet olsun..."

Bu vesileyle, Çanakkale Zaferi'ni kazandıran kahraman ecdatlarımızı ve şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, ruhları şad olsun diyoruz.

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 22:36 - Görüntülenme: 114
  Beğen | 0  kişi beğendi