Ock

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Esra Karaşahin liderliğinde, rehberlik servisi tarafından düzenlenen etkin gezi, öğrencilere tarihle iç içe olma fırsatı sundu. Okulumuzun sevgi dolu öğretmenleri, öğrencilerin tarih bilincini güçlendirmek amacıyla Atatürk Müze Köşkü'ne unutulmaz bir gezi organize etti. Fen Bilimleri Öğretmeni Esra Karaşahin’in rehberliğinde, 25 öğrenci, geçmişimizin izlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Bu öğretici gezide, rehber öğretmenler İsa Metin ve Asiye Borucu Genel'de öğrencilerle birlikteydi. Tarih ve kültür mirasımızı daha derinden kavramaları için öğrencilere rehberlik ettiler. Atatürk Müze Köşkü'nün tarihi zenginlikleri, öğrencilerin gözleri önünde canlandı ve geçmişimizin değerini daha iyi anlamalarını sağladı. Gezinin öncelikli amacı, öğrencilere tarih bilincini aşılamak ve Atatürk'ün izinde ilerlerken ülkenin geçmişine saygı duymalarını sağlamaktı. Öğrenciler, bu etkileyici geziden edindikleri deneyimlerle sınıf içinde öğrendikleri tarih bilgilerini somutlaştırdılar ve tarihin canlı bir parçası olduklarını hissettiler. Fen Bilimleri Öğretmeni Esra Karaşahin, bu tür etkinliklerin öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağladığını vurguladı. "Öğrencilerimizin tarihle iç içe olmalarını sağlayarak, geçmişten aldıkları ilhamla bugünü ve yarını daha iyi anlamalarına yardımcı oluyoruz" dedi. Okulumuzun öğretmenleri, öğrencilere bu tür deneyimlerle sadece ders kitaplarıyla öğrenilemeyecek derin bir perspektif kazandırmanın önemine inanıyorlar. Bu etkinlikler, öğrencilerin sadece bilgi değil aynı zamanda duygusal olarak da zenginleşmelerine olanak tanıyor. Geziye katılan öğrenciler, tarihi değerleri keşfetmenin heyecanını yaşadılar ve bu deneyimle okulda edindikleri bilgileri pratikte görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Atatürk Müze Köşkü'nde düzenlenen bu anlamlı gezi, öğrencilerimizin tarih bilincini pekiştirirken, onlara unutulmaz bir öğrenme deneyimi yaşatmış oldu.

Ock

2022-2023 Eğitim ve Öğretim döneminde faaliyetlerine başlayan Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üst öğrenim kurumlarının tanıtılması amacıyla ziyaret edildi. Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, deneme sınavında başarılı olan 30 öğrencimiz, motivasyon amaçlı bu özel ziyarete katıldı. Rehberlik Servisi öğretmenleri İsa Metin ve Asiye Borucu liderliğinde gerçekleştirilen ziyaret, öğrencilerimize üstün başarı gösteren bir meslek lisesindeki potansiyelin kapılarını aralamak için bir fırsat sundu. Öğrencilerimiz, havacılık ve uzay teknolojileri alanında eğitim ve kariyer olanakları hakkında bilgi edinirken, okulun olanakları ve imkanları hakkında da detaylı bir görüşme fırsatı buldular. Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bu özel ziyareti, öğrencilerimizin motivasyonunu artırmakla kalmayıp, gelecekteki eğitim hedeflerini şekillendirme konusunda da ilham verici oldu. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin farklı alanlardaki kariyer fırsatlarını keşfetmelerine ve gelecekteki hedeflerini belirlemelerine yardımcı oluyor. Okulumuz, öğrencilerimizin vizyonunu genişletmeye ve onları kariyerleri konusunda bilinçlendirmeye devam edecektir.

Ock

Okuma alışkanlığını desteklemek ve öğrencilerimizin hayal gücünü geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlik büyük ilgi gördü. 6/E sınıfı öğrencileri, okudukları kitapları canlandırma etkinliğinde bir araya geldi. Bu etkinlik kapsamında öğrenciler, okudukları kitapları kendi yorumlarıyla hayata geçirdiler. Kostümler, sahnelemeler ve diğer yaratıcı unsurlarla, kitaplardaki karakterleri ve olayları canlandırdılar. Öğrencilerin gösterdiği yaratıcılık ve emek, etkinliğin başarısını taçlandırdı. Türkçe öğretmeni Meryem Aktaş, etkinliğin amacının öğrencilerin okuma tutkusunu artırmak olduğunu belirtirken, öğrencilerin bu şekilde kitapları daha derinlemesine anlama ve içselleştirme fırsatı bulduklarını dile getirdi. Ayrıca, öğrencilerin birbirlerinin performanslarını izleyerek farklı kitapları keşfetme ve bu sayede okuma alışkanlığını artırma şansı elde ettiklerini vurguladı. Etkinliğe katılan öğrencilerin heyecanı ve katılımı, okuma etkinliklerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Okul olarak öğrencilerimizin yaratıcılıklarını desteklemeye devam edeceğiz ve onların okuma alışkanlıklarını geliştirmek için benzer etkinliklere devam edeceğiz. Etkinliğe katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, yaratıcılıklarının devam etmesini diliyoruz! Etkinlikten kareler için haberin devamına göz atabilirsiniz.

Editör;

Hasan Kurtoğlu,
Fen Bil. Öğretmeni

Ara