ANKARA / KEÇİÖREN - Keçiören Yavuz Sultan Selim Ortaokulu

Kas

28 Kasım 2018 saat 12.30 da 5/E sınıfında toplanan öğretmenlerimiz Türk Eğitim Sistemi, Eğitim politikaları ve sorunlar hakkında müzakere ettiler.

Okulumuz Matematik Öğretmeni Ümmüs Dumlu  ve İngilizce öğretmeni Yasemin DENİZ GÜLER Türk Eğitim Sisteminin tanıtımı, unsurları, teşkilat şeması gibi konularda bilgilendirme amaçlı bir sunum gerçekleştirdiler.

Daha sonra “Türk Eğitim Sisteminin Sorunlarına İlişkin Güncel Bir Değerlendirme” başlıklı makale incelendi ve tartışıldı.

Kas

Okulumuz, veli ve öğrenci memnuniyetini belirlemek için okulumuz Türkçe Öğretmeni Ferhat ALTINTAŞ tarafından hem öğrencilere hem de velilere yönelik anketler yapmıştır. Bu anket sonuçları değerlendirilmiş eksik yönlerin giderilmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

Kas

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerimize yönelik okulumuz Matematik Öğretmenleri Gökçe Ulusoy ve Büşra Taş tarafından verimli ders çalışma teknileri ile ilgili sunum yapıldı. Motivasyon arttırıcı etkinlik kapsamında kasım ayı başarılı öğrencileri seçildi. 8. sınıf öğrencilerimize yönelik aylık çalışam programı hazırlandı.

Kas

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmenleri Asiye Borucu Genel ve İsa Metin tarafından sigara, sentetik uyuşturucular, esrar, eroin vb. zararlı maddelerden korunma yollarını anlatan Bağımlılık Semineri düzenlenmiştir.

Kas

Öğrencilerimiz, okulumuz  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Saliha Budak ve Arzu Gençcan eşliğinde mesleki eğitimlerini uygulamalı olarak Babus Selam Camii´de yapmışlardır.

Kas

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Dersi Öğretmeni Kader Sümer tarafından gerçekleştirilen teknoloji internet ve sosyal medya bağlamında, bağımlılık üzerine sorunlar ve çözüm önerileri temalı çalıştay öğretmenlerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Kas

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Turhalı Ayfer AKBOĞA tarafından öğrencilerimizle birlikte "Türkçesi Varken" etkinliği ile örnek ve özgün proje çalışması yapmışlardır.

Kas

Din Öğretimi Portalı ve eba.com.tr okulumuz öğrencilerine Bilişim Teknolojileri öğretmeni Kader SÜMER ve Fen Bilimleri Öğretmeni Mervegül TEZEL tarafından uygulamalı olarak tanıtılmıştır.

Kas

Okulumuızda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin de katılımıyla çoşkuyla kutlandı.

Ekm

Okulumuzda mesleki uygulamaların yapılabileceği mekan yapıldı ve Kuran´ı Kerim okuma odası oluşturuldu.

Ekm

Öğrenci mesleki bilgi ve becerilerini arttırılması noktasında öğrencilere teorik ve pratik çalışmalrın planlanması ve uygulanması sağlandı.

Ekm

Orta Asya Türk Kültürü ile ilgili proje geliştirildi.

Ekm

Okulumuz rehber öğretmenleri Asiye Borucu Genel ve İsa Metin´ in katkılarıyla okulumuz öğretmenlerine eğitim yönetimi,sınıf yönetimi,liderlik ve takım ruhu oluşturma konularında seminer düzenlendi.

Ekm

Okulumuzda öğretmen, öğrenci,veli ve diğer okul çalışanlarının görüş ve önerilerini almak için dilek ve öneri kutusu oluşturuldu.

Ekm

Eğitim-öğretim yılı başında Keçiören Yavuz Sultan Selim İmamhatip Ortaokulunda okula uyum programu uygulandı.Bu programda;Milli Eğitim sistemimiz içerisinde eğitimin gayesi, birey, toplum, devlet ve dünya için önemi vurgulandı.Bu okulların tarihi, genel ve özel amaçları ile öğrenciye vereceği kazanımlar anlatıldı.Okulun fiziki imkanları öğretim kadrosu, yıl içerisinde gerçekleşecek eğitim faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında öğrenciler bilgilendirildi.